“plava laguna” headquarters

poreč, croatia

Building concept reflects corporate integrity, openness and on-going company growth. These elements were expressed through the architectural form of continuous loop of glazed façade office blocks, wrapped around green atria and rooftop gardens.

 
 
 
Picture1.jpg
 
 

Client: Plava Laguna
Status: Ongoing
Services Provided: Architecture and Interior Design

Atellior has been appointed by “Plava laguna” to design their new headquarters building. This greenfield investment spreads over 7,000 m2 of GBA on the site located at the east entrance to the city of Poreč.

Building concept reflects corporate integrity, openness and on-going company growth. These elements were expressed through the architectural form of continuous loop of glazed façade office blocks, wrapped around green atria and rooftop gardens. This landmark building in the shape of continuous loop located on one of the most prominent points entering the city of Poreč, is inspired by an universal mathematical symbol of eternity and continuous flow.

3 stories high building structure integrates eleven different business sector units providing high standard work environment for 275 employees in total. Entrance to the building is provided via an outdoor plaza and through a spacious open car park, and is designed as a two story high lobby. On the west perimeter there is an independent tourist info point allowing the visitors to learn more of the company’s profile and accommodation offering.   

Interior design concept follows the idea of multifunctional and adaptable space, allowing easy reconfiguration of the lobby, cantina and office space units. Color scheme applied is in harmony with the feature natural elements of the Istrian landscape like the red tinted soil, limestome and nearby Adriatic sea.

A unique character of the building is further emphasized by the feature vertical sunscreen elements wrapping the building’s glazed façade. Landscape concept reflects the natural and organic forms of the authentic Istrian meadow found on site, through use of the high grass varieties.

Ladonja, a Croatian name for an ancient oak tree marking the main squares of the Istrian villages, a place of village social activities, is placed on the focal point of the main entrance plaza.

Since 2014 “Plava laguna” has been the largest hospitality company in Croatia with capacity of over 43 thousand beds.

 

 
Picture3.jpg
picture 4.jpg
 
 
 

A unique character of the building is further emphasized by the feature vertical sunscreen elements wrapping the building’s glazed façade.

 
 
 
Picture2.jpg